تعزیه به مثابه یک هنر ملی مذهبی
در کتاب حاضر با هنر تعزیه از سنتهای کهن و رسوم ملی مذهبی کشورمان آشنا میشوید. با اطلاعاتی که بعد از مطالعهی این کتاب بهدست میآورید از تماشای تعزیه لذت بیشتری خواهید برد.
- تعزیه چطور به وجود آمد؟ خواهید دانست که تعزیه از بدو شکلگیری تا به امروز چه تغییراتی را به خود دیده و چه فراز و نشیبهایی را پشت سر گذاشته است.
- چه کسانی در اجرای تعزیه نقش دارند؟ در این کتاب با عوامل پشت و روی صحنهی تعزیه آشنا میشوید و البته خواهید فهمید که در تعزیه پردهای وجود ندارد.
- تعزیه فقط برای سوگواری است؟ با اینکه تعزیه مخصوص روزهای سوگواری و ماتم است، اما گونههای دیگری از تعزیه نیز وجود دارد که ربطی به سوگواری ندارد.
- دورهی تعزیه به پایان رسیده است؟ هر هنری تا زمانی که مخاطب داشته باشد زنده است. تعزیه نشان داده است که هنری مقاوم است و همواره بر فرهنگ مردم و هنرهایی چون موسیقی، نمایش و ... تأثیر گذاشته است.
- مخاطبان تعزیه چه کسانی هستند؟ توجه و تأثیر بزرگانی چون عباس کیارستمی، بهرام بیضایی، ناصر تقوایی و ... نشان میدهد که گسترهی مخاطبان تعزیه از سطح مردم تا هنرمندان و روشنفکران است.
- چرا باید به تعزیه اهمیت بدهیم؟ در روزگاری که هر کشور و فرهنگی در جهت حفظ و ارزشگذاری هنرهای ملی خود تلاش میکند و ثبت آثار،آیینها و حتی غذاهای ملی جزو افتخارات هر کشوری به حساب میآید، نباید از کنار تعزیه به آسانی بگذریم.